Възмутителна история как 2 деца, живеещи в един и същи блок

...
Възмутителна история как 2 деца, живеещи в един и същи блок
Коментари Харесай

Деница Сачева отказала инвалидна рампа за 2 деца с церебрална парализа

Възмутителна история по какъв начин 2 деца, живеещи в един и същи блок в София, са получили отвод от общественото министерство на Деница Сачева да получат финансиране за инвалидна рампа разпали обществените мрежи.

Родителите на двете хлапета с диагноза „ Детска церебрална парализа “ кандидатствали по план на ведомството „ Достъпна среда„. Семействата решили да аплайват с вярата, че достъпът до входа ще бъде улеснен чрез рампа, само че не след дълго получили отвод. Още по-позорното е, че претекстове за него не са били получени, а комисията просто написала мнение: „ Против заради нецелесъобразност “, пише Lupa.bg.

„ Точка. Не предстои на обжалване. Сестра ми и всички хора с нейната орис се оказват нецелесъобразни. Не знам дали ме е гняв, дали съм ядосан или просто съм обезверен от „ страната “, в която пребивавам и на която всички ние плащаме налози. Или е всичко вкупом. Не знам “, написа братът на едно от децата – известният клубен артист Васил Стоянов.

И добавя: „ А всички имат потребност от независимост на напредване, независимост да могат да излязат на открито или пък някак си да могат да се приберат без да се постанова татко ми и майка ми да вземем за пример, който са страхотни и невероятни, само че към този момент не са на 40 години, да качват сестричката ми ходило по стъпало… “.

ДУНАВМОСТ
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР